Corona vaccinatie

De huisartsen van Hoevelaken laten zich vaccineren! U ook?

Pandemie
Terwijl we dit schrijven zijn de minister, de huisartsenorganisaties en de GGD nog druk in gesprek hoe het vaccinatieprogramma georganiseerd moet worden. Een ingewikkelde logistieke operatie, waarmee we verwachten voor de zomer een vaccinatiegraad van 60-70% te hebben bereikt. Als iedereen zich laat vaccineren zal het Corona virus veel minder kans krijgen om mensen te besmetten. We hopen dat we daardoor de Corona maatregelen definitief achter ons kunnen laten, we elkaar weer kunnen ontmoeten en de maatschappij weer op gang kan komen.

Leed
Het corona-virus heeft wereldwijd veel leed veroorzaakt: ziekte, sterfte, eenzaamheid, financiële tegenslagen voor ondernemers en overbelaste zorgmedewerkers. Als huisartsen hebben wij veel van dit leed van dichtbij meegemaakt. Wij vinden het daarom moeilijk om ons te verplaatsen in mensen die het Corona virus en de gevolgen ervan ontkennen. Voor ons is heel duidelijk dat de ernst en de gevolgen van het Corona virus groot zijn en dat handelen in de vorm van vaccineren noodzakelijk is om meer leed te voorkomen.

Vaccin
Wij, de huisartsen in Hoevelaken vinden het vaccineren zeer belangrijk in de strijd tegen het Corona virus. Men bootst met de vaccinatie in feite een infectie met een klein stukje van het virus na, waardoor je afweersysteem getraind wordt terwijl je geen levend virusmateriaal gebruikt. Wij zullen ons dan ook allemaal laten vaccineren zodra de mogelijkheid er is. De vragen en kritiek over de vaccinaties zijn begrijpelijk. Het proces van ontwikkelen is snel gegaan en dat roept vragen op. Wij zijn ervan overtuigd dat de vaccins zeer zorgvuldig zijn ontwikkeld en veilig zijn. Indien u meer achtergrondinformatie wilt over de vaccins is het belangrijk om betrouwbare bronnen te raadplegen. Onze Amersfoortse collega Ted van Essen, intensivist Diederick Gommers en neuropsycholoog Erik Scherder maakten dit heldere filmpje over de veiligheid en noodzaak van het coronavaccin. Of bekijk dit filmpje van Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC).

Vragen
We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de vaccinaties. Op de website www.coronavaccinatie.nl kunt u veel antwoorden vinden. Zoals ook deze handige informatiekaart over het vaccin. Ook kunt u met uw vragen contact opnemen met het informatienummer van de overheid, telefoonnummer 0800-1351.