Corona virus

Update 1 juni:

Vanaf vandaag is het voor u mogelijk om bij klachten van koorts, verkoudheid en/of hoesten u aan te melden bij de GGD voor een Corona-test. Hiermee test u NIET of u Corona heeft gehad maar WEL of er op dit moment sprake is van een Corona infectie. Indien u op dit moment klachten heeft en u zich wil laten testen kunt u zichzelf aanmelden via het landelijke GGD nummer voor corona-testen 0800-1202. U vindt extra informatie over deze test op de website van de GGD.

  • Wanneer u twijfelt of u besmet bent met het Coronavirus, vragen heeft hierover of denkt getest te moeten worden en U BENT NIET ERG ZIEK : bel dan met het landelijke informatie-nummer van de GGD 0800-1351 of met het GGD-nummer waar u zich kunt aanmelden voor een test 0800-1202
  • Wanneer u WEL ERG ZIEK BENT belt u dan met onze doktersassistente, 033-2582400

Wij vragen u in beide gevallen NIET naar de praktijk te komen, om verspreiding te voorkomen.

Nu er wereldwijd een pandemie met het Coronavirus is ontstaan heeft de overheid in Nederland een aantal algemene maatregelen afgekondigd om snelle verspreiding en daarmee tekorten aan ziekenhuisbedden te voorkomen. Actuele informatie vindt u op de livestream van de NOS

Voor u thuis betekent dat: blijf zo veel als mogelijk thuis als u verschijnselen heeft van een verkoudheid, hoesten of griep en voorkom contacten met personen die een kwetsbare gezondheid hebben. Schud geen handen. Houdt u normale hand en hoest-hygiene maatregelen in acht.

Het testen van eventuele besmetting met het coronavirus gebeurt alleen nog bij patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen moeten worden.

Een besmetting met Coronavirus bij gezonde personen gedraagt zich meestal mild. Hoesten, lichte kortademigheidsklachten in combinatie met koorts zijn normaal en deze symptomen verminderen vanzelf na een dag of 3 tot 5. Antibiotica helpen niet tegen een virus. Paracetamol kan de klachten doen verminderen.

U vindt de meest recente informatie over Corona op de volgende websites:

-> Indien u vragen heeft over het coronavirus of twijfelt of u besmet kan zijn vragen wij u bovenstaand telefoonnummer van de GGD te bellen.

-> Indien u in contact bent geweest met een bewezen coronavirus geïnfecteerde patient of in een regio bent geweest met uitgebreide lokale transmissie en u ontwikkelt luchtwegklachten of koorts, vragen wij u te bellen met onze doktersassistente:

  • wanneer u niet tot een risicogroep behoort zal de doktersassistente u adviseren omtrent thuisisolatie, het uitzieken, alarmsymptomen en algemene adviezen.
  • wanneer u erg ziek bent, bijvoorbeeld omdat u een of meerdere chronische ziekten heeft of er zijn alarmsignalen zoals ernstige benauwdheid/hevige vermoeidheid/langdurige koorts, zal de doktersassistente met u een afspraak maken voor het coronaspreekuur in Hoevelaken of  een thuisvisite.